Meer over hoe werkt de Germaanse Geneeskunde?

''Als de patiënt op de hoogte is gebracht van alle feiten, hoeft hij niet langer bang te zijn voor zijn symptomen. Hij kan deze nu volledig accepteren als de helingssymptomen die ze zijn - alles wat tot nu toe had geleid tot angst en paniek. In het grootste aantal gevallen gaat het hele gebeuren voorbij zonder ernstige gevolgen.’’ - Dr. Med. Ryke Geerd Hamer

De Germaanse Geneeskunde heeft aangetoond dat lichamelijke symptomen en ziektes het gevolg kunnen zijn van een onderliggend emotioneel conflict mits het voldoet aan de 5 biologische natuurwetten. Deze conflicten leidden tot specifieke veranderingen in de hersenen en orgaan waar het mee correleert.

Een conflict in ons leven, bewust of onbewust, leidt tot een biochemische reactie in het lichaam. Deze reactie manifesteert zich als een fysieke symptoom of ziekte.

Dr. Hamer heeft verschillende conflictpatronen geïdentificeerd die specifiek zijn gekoppeld aan bepaalde organen en delen van de hersenen. Bijvoorbeeld, conflict in de darmen (PDS, colitis ulcerosa) kan verband houden met het gevoel van ergernis of frustratie over een situatie of persoon terwijl een conflict m.b.t. de lever te maken kan hebben met een financiële tegenvaller of faillissement, dat je acuut te maken krijgt met het gevoel dat je geen brood meer op de tafel kunt zetten of niet meer voor jezelf en/of iemand anders kunt zorgen. We noemen dit een verhongersconflict. 

Bij de Germaanse Geneeskunde verloopt de ziekte of liever gezegd ‘Zinvol Biologisch Speciaal programma’ (=SBS) in twee fasen: de conflictactieve fase en de genezingsfase. Tijdens de conflictactieve fase ervaart de persoon (meestal) geen fysieke symptomen gerelateerd aan het conflict vanwege de sterke drive om te overleven. Als je vlucht voor een tijger krijg je niet tijdens het vluchten fysiek ongemak. Dat kan pas als het gevaar geweken is als je veilig bent en weer terug in rust bent. Het fysieke ongemak of ziekte komt nadat je het conflict opgelost hebt. Alles is gericht op de overleving precies zoals de natuur dat bedoelt heeft.  

Dus wanneer het conflict wordt opgelost, treedt de genezingsfase in. In deze fase gaat het lichaam het getroffen orgaan te herstellen. Dit kan gepaard gaan met verschillende symptomen, zoals vermoeidheid, weefselzwelling, ontsteking, pijn, koorts, nacht zweten, bloed bij de ontlasting of hoest etc. Deze symptomen worden volgens de Germaanse Geneeskunde gezien als een positief teken van genezing. 

Volgens de Germaanse Geneeskunde is het belangrijk om het onderliggende conflict te begrijpen en op te lossen om de genezing te bevorderen. Dit kan gedaan worden door het identificeren en adresseren van de emotionele oorzaken en het onderliggende trauma. En in de tweede fase vrede sluiten met de symptomen. Het gaat over begrip, bewustwording en weer terug vertrouwen krijgen in je eigen lijf. Leer de Germaanse Geneeskunde kennen zodat jij weer verantwoordelijkheid neemt over je eigen gezondheid. 

‘’We moeten onze conflicten twee keer oplossen. Eerst in reële termen, daarna geestelijk’'

Dr. Med. Ryke Geerd Hamer

CT-scan hersenen; schietschijf configuratie in de hersenen na conflictinslag

Deze nieuwe wetenschap is gebaseerd op – en verder uitgebreid – aan de hand van de Embryologie. De Embryologie heeft verschillende weefsels oftewel kiembladen waar het hele lichaam uit is opgebouwd. Dr. Hamer heeft ontdekt dat elk weefsel zijn eigen betekenis en conflict inhoud heeft en aangestuurd wordt door een specifiek hersengedeelte. Aan de hand van de symptomen ontdek je waar in het (ziekte)proces je staat. Dat kan je weghouden bij de onzekerheid en angst om het herstelproces optimaal te laten verlopen. Vertrouw op en laat innerlijke rust aanwezig zijn dat het lichaam doet wat nodig is om een (emotionele) inslag of shock op een biologische wijze aan te kunnen met lichaamsaanpassing (cel opbouw of vermindering). Als de tweefasigheid is doorlopen gaat het lichaam weer terug in homeostase (=evenwicht). Dus als het (emotionele) conflict is opgelost en de genezingsfase met bijbehorende symptomen is doorlopen, geen verdere diagnose shocks en terugvallen zijn geweest van het conflict dient zich de homeostase aan.

"Prijs uzelf gelukkig, omdat u in korte tijd kunt leren wat mij jaren kostte om te ontdekken".
Meer leren over Germaanse geneeskunde?

Ontdek de diepgaande kennis van Germaanse Geneeskunde!

Word een meester in de Germaanse Geneeskunde met onze groepstrainingen. Ontdek krachtige inzichten en verbreed je kennis. Klik hier om naar onze trainingspagina te gaan en je reis naar begrip in biologische processen te beginnen!